Persoonlijke Verzorging

Als je hulp nodig hebt met je persoonlijke verzorging dan is het misschien een goed idee om thuis hulp in te schakelen. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het aanbieden van de juiste hulp en zeer professioneel waar het gaat om je dagelijkse hygiëne. Bij zorgcentrum het Groene Hart kan je terecht als je net wat meer hulp nodig hebt bij de dagelijkse hygiëne.

Waar kan ik hulp mee krijgen?

Onder je dagelijkse hygiëne vallen best veel handelingen en het kan vervelend zijn als je die zelf niet meer zo goed kan uitvoeren. Denk hierbij aan hulp met douchen, wassen op bed, hulp bij scheren, hulp bij naar het toilet gaan, bij het aanbrengen of uitdoen van een prothese, bij de verzorging van je gebit, en ook bij het eten en drinken. Je kan zelfs ondersteuning krijgen bij de inname van je medicatie. Let hierbij wel op dat dat vooral geld voor het klaarzetten van je medicatie aangezien het geen verpleging is.

Vragen op hulp

Je kan een afspraak maken met een zorgverlener om te bespreken bij welke onderdelen van de dagelijkse hygiëne je ondersteuning nodig hebt. Ook is het handig om dan te kijken naar hoe vaak je dit nodig hebt. Bij sommige onderdelen zal het namelijk verstandig zijn als er elke dag iemand langs komt bij je. Aan de hand van dit gesprek kan er ook een aanvraag worden gedaan voor de zorg.