Huishoudelijke Ondersteuning

Het kan op den duur gebeuren dat je het huishouden niet helemaal goed zelf meer aankan. In dit geval kan je dan de hulp inschakelen van huishoudelijke verzorging. Bij zorgcentrum het Groene Hart is een van de diensten die wordt aangeboden huishoudelijke verzorging. Dit zijn mensen die jou thuis komen helpen met alle taken van het huishouden die zelf niet meer zo goed lukken.

Wat valt er onder huishoudelijke ondersteuning?

De zorghulpen kunnen je in veel verschillende taken bij staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld schoonmaken, koken, boodschappen, de was doen, ramen zemen et cetera. Het hangt natuurlijk helemaal van jou zelf af bij welke huishoudelijke taken je hulp nodig hebt en hoe vaak het voor jou nodig is dat de thuishulp langs komt.

Afspraak maken

Weet je nog niet helemaal zeker hoeveel en waarmee je precies hulp nodig hebt dan is het handig om eerst even een afspraak te maken. Dan komt er iemand bij je langs waarmee je dan kan bespreken bij welke taken hulp noodzakelijk is en hoe vaak per week jij deze hulp nodig hebt. Aan de hand hiervan wordt een aanvraag ingediend, maar houd rekening dat bij huishoudelijke hulp er altijd een eigen bijdrage betaald moet worden. Hiervoor kun je kijken op www.hetcak.nl. Daar kan heel makkelijk een berekening worden gemaakt van je eigen bijdrage.