Dag besteding

Bij zorgcentrum het Groene hart kun je ook terecht voor dagbesteding. Het leuke hier aan is dat je dan tijd besteed met mensen van je eigen leeftijd. Zo kan je nieuwe mensen ontmoeten en heb je een gezellige dag. Wat je precies wilt doen tijdens zo’n dagbesteding hangt een beetje af van jou persoonlijke wensen. Misschien heb je meer behoefte aan alleen het vertellen van je verhaal of heb je wat extra begeleiding nodig in het contact leggen met je leeftijdsgenoten. Hier kunnen de zorgverleners je bij te hulp staan.

Vastellen van hulp

Tijdens een intake gesprek kan er in overleg met jou en je familie worden bepaald wat voor soort hulp er het beste bij jou past en hoe veel uur per week je dit wilt doen. Bij hulp kan je denken aan de volgende dingen: ondersteuning bij contact maken met mensen van je eigen leeftijd, hulp bij het leren luisteren naar andermans standpunten, hulp bij het overbrengen van je eigen standpunten op een duidelijke manier, en ondersteuning bij het deelnemen aan gezellige activiteiten.

Dagprogramma

Als je wilt deelnemen aan het dagprogramma moet het wel zo zijn dat je een matige tot zware beperking hebt waardoor je ondersteuning nodig hebt. Je kan ook ervoor kiezen om een dagdeel mee te doen in plaats van de hele dag, bijvoorbeeld 1 uur of 4 uur. Het dagprogramma is bedoeld om mensen uit hun eventuele sociale isolement te halen en wat verlichting te geven aan de vaste zorg.