Individuele begeleiding

Er zijn vele verschillende factoren in je dag en week waarbij het misschien op een gegeven moment fijn is als je wat meer ondersteuning krijgt. Zo bieden we bij zorgcentrum Het Groene Hart individuele begeleiding aan. Dit houdt in dat ze zorgverlener een ondersteunende functie heeft binnen jouw dag. Ze kunnen je bij verschillende taken ondersteuning en hulp bieden.

Wat houdt individuele begeleiding precies in?

Zoals hierboven al vermeld heeft de zorgverlener bij individuele begeleiding een ondersteunende rol binnen jouw dag. Alles wat jou dagelijks bezighoudt kunnen ze je bij begeleiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het helpen met openen en lezen van brieven, of hulp bij het bellen naar instanties en afspraken maken. Deze ondersteunende hulp kan erg fijn zijn als je bijvoorbeeld heel lang ziek bent geweest of een ernstig trauma hebt opgelopen. Zo kan je langzaam, met hulp, je leven weer op orde brengen.

Begeleiding op maat

Hoeveel ondersteuning je nodig hebt bij het dagelijks leven hangt helemaal van jou zelf af. Om dit goed op een rijtje te zetten is het altijd handig om een verkennend gesprek te voeren. Hierin kan je afspraken maken over welke taken je hulp bij nodig hebt en hoeveel per week dit handig is. Vaak is het genoeg als iemand een of twee keer in de week je even helpt met alles op orde zetten. Hierdoor leer je ook genoeg om het uiteindelijk weer zelf op te pakken.